Ditt hjem 2018

Ditt hjem 2018

På lørdag var "det gledes" til stede på Ditt hjem 2018, hvor interiørmagasinene Bonytt, Maison Interiør, rom123, Lev Landlig, Boligdrøm og Hytteliv gikk "live". For en inspirasjonsboost. Her er noen av inntrykkene som sitter igjen:

Trender

Christine Hærra fortalte oss om årets interiørtrender. Det gikk et sus gjennom salen da vi fikk høre at BUEN kommer tilbake. Buede dører, vinduer, speil, interiørdetaljer osv. Andre trender hun kunne fortelle om var frynser i alle varianter. Frynser på lamper, frynser på puter, frynser på duker og andre tekstiler. Eller, hvorfor ikke ha masse blomstermønster på veggen - og det samme på gardinene - eller duken - kjenner nesten at jeg er tilbake i England, hvor jeg studerte en gang i tiden ;-)

Farger

Fra fargeklatten, Dagny Thurmann-Moe ala fargedagny, fikk vi høre at det bare er å gjøre seg klar til at fargen gul gjør sitt inntog. Dagny forteller at man skal ikke velge ut fargene sine bare fra årets trendkart - da vil hjemmet ditt f.eks. se ut som 2018-kartet ;-) Få masse inspirasjon fra fargedagny på hennes nettsider.

Inspirasjon

Maria Horgen og Jorunn Tharaldsen ga oss idéer til hvordan vi skal finne inspirasjon. For et inspirerende foredrag, spesielt med fokus på alle de vakre omgivelsene, herregårdene, attraksjonene i Norge, som er tilgjengelige for oss alle. Maria og Jorunn har nettopp gitt ut boken "Dusty". Jeg må si at det er lenge siden jeg har bltt så inspirert av en bok - og så var det slett ikke dumt å finne både Norm Architects sin behagelige poster "Green Leaves" og Nordal sin lekre vase "Ring" i boken.

Helle Tjaberg fortalte oss om baderomstrendene; terrazzo på gulv, overflater eller detaljer. Hexagon fliser. Marmor og industrielle dører og vegger er fortsatt i skuddet. Det samme er armaturer i gull, bronse eller svart.

Uterommet

Sist ut var Kjersti Bergersen fra TV2-serien "Tid for Hjem". Kjersti hadde med sine beste tips for uterommet. Det viktigste er at du må bestemme deg for at dette hjørnet, eller denne balkongen, eller denne hagen skal bli mitt paradis - og du trenger ikke å gjøre alt med én gang. Tilfør litt etter litt, og etter hvert vil du kjenne at her er det godt å være. Del opp i soner - du trenger ikke å innrede uteplassen til den konfirmasjonsfesten du skal arrangere - hvor ofte arrangerer man vel konfirmasjonsfester? ;-) Tegn opp, og planlegg ved hjelp av et ruteark - du har ofte mer plass enn du tror. Få planter tett på deg, og i øyenhøyde, når du sitter - da får du så mye mer glede av plantene.

Det gledes sin konklusjon for 2018 er altså (og plukk gjerne ut det du måtte like):

Gult, lunt, frynser, buer, terrazzo, marmor, industielt- alt med et grønt fokus, med grønne oaser inne og ute.

Klør det litt etter å sette igang med uteprosjekter, og bor du i Østlandsområdet? Onsdag 2. mai (18:00-21-00) har du mulighet til å få gode tips til plantekasser og hage, her på Tårnåsen. Da kommer nemlig Katja fra BEDD, og Espen fra skarpihagen.no. Du kan ta med mål/tegninger av området du vil ha hjelp til. Meld deg på arrangementet på Facebook. Velkommen!

Klem fra Marina

det gledes AS